Wie is Lieve?

In 2018 richtte ik naast mijn werk als psycholoog Bridge The Gap op, waar ik trainingen gaf in verbindende communicatie. Thomas More hogeschool vroeg me om mijn expertise neer te pennen in een boek. Niet lang daarna werd ik gevraagd om lezingen te geven bij onder meer VOKA, de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en postgraduaat opleiding van Thomas More.


Bedrijfsleiders vonden hun weg naar mijn therapieruimte en trainingen. Al snel kreeg ik verzoeken om te bemiddelen of conflicthantering toe te passen binnen directieteams. Momenteel werk ik als consultant voor Mensura, waar ik bemiddelingen en coaching op managementniveau aanbied. In 2022 kocht mijn partner zijn eerste bedrijf, een familiebedrijf waar ik van dichtbij kon zien hoe de overname verliep. Ik ben nog steeds actief in de raad van bestuur van dat bedrijf. In 2023 kocht mijn partner samen met twee vrienden een tweede familiebedrijf. Ook hier heb ik van dichtbij kunnen zien hoe overnames en samenwerkingen tussen vrienden verlopen. Dit heeft mijn fascinatie voor coaching en begeleidingstrajecten voor bedrijven verder aangewakkerd. Ik ben in supervisie met Veerle Wullaert, familieadviseur van Family Dynamics. In september 2024 start ik een nieuwe studie als familieadviseur aan de managementschool om bedrijven nog beter te kunnen ondersteunen bij
het uitbouwen van sterke relaties tussen vennoten, partners en familieleden, zodat zakelijk succes en persoonlijk welzijn hand in hand kunnen gaan.

lieve van gool

Mijn opleidingen

 • Postgraduaat Relatie- en systeemtherapeute in opleiding; (Rapunzel, 2020 tot 2024)
 • Klinische Psychologie (Vrije Universiteit Brussel)
 • Professionele Bachelor Toegepaste Psychologie (Thomas More Antwerpen)

Bijscholing

 • Mediationcourse nonviolent communication (2019)
 • Embodying and Teaching Nonviolent Communication (2017)
 • Suïcidepreventiewerking (CCG, 2017)
 • Nonviolent Communication (2017)
 • Train de trainer Herstelacademie ( CGG, 2017)
 • Nonviolent Communication (compassion) (2015)
 • Nonviolent Communication jaartraining (2014)
 • Nonviolent Communication basistraining (2013)
 • Mindfulness-Based Cognitive-Therapy (2011, 2012, 2013)

Ervaring

 • Consultant Mensura (2022 – heden)
 • Oprichtster Bridge The Gap (2019 – heden)
 • Zelfstandige Psychologe (erkenningsnummer 902121742, visumnummer 376772)
 • Zelfstandig psychologisch consulent (2012)
 • Assistente Trainster Geweldloze Communicatie BVBA Blabla (2015 – 2016)
 • Bestuursfunctie Beroepsvereniging Toegepaste Psychologie (2013 – 2014)

Bridge The Gap