Bedrijfscoaching Bedrijfskoppels

Als koppel samen ondernemen is een boeiende en speciale ervaring. Jullie persoonlijk en professioneel leven is met elkaar verweven en dat brengt ook uitdagingen met zich mee. Als ondernemend koppel weet je dat het runnen van een succesvol bedrijf veel tijd, energie en toewijding vereist. Soms kan deze intense focus op het werk zijn tol eisen op jullie relatie. Zo kan het ondernemerschap jullie persoonlijke verbinding en communicatie beïnvloeden. Ik sta klaar om jullie
te begeleiden en te ondersteunen bij het versterken van jullie relatie, terwijl jullie tegelijkertijd bouwen aan jullie bedrijfssucces.


Ik combineer therapeutische technieken uit mijn ervaring als relatietherapeut met inzichten uit de bedrijfswereld als familieadviseur, waardoor ik jullie kan helpen bij het navigeren bij uitdagingen zoals werk-privébalans, communicatieproblemen, conflicten over besluitvorming en rolverdeling, en
het behoud van intimiteit en verbondenheid. In een veilige omgeving en vertrouwelijkheid starten we het begeleidingstraject met gemeenschappelijke en individuele gesprekken. Als er bij beide personen een duidelijk engagement is, kunnen we van start gaan.


Specifieke thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

  • Balans tussen tijd samen als koppel en als zakenpartners: Het runnen van een bedrijf kan veel tijd en energie vergen, waardoor de balans tussen werk en privéleven uit evenwicht kan raken. De begeleiding kan helpen om gezonde grenzen te stellen en een evenwicht te vinden dat zowel het bedrijf als de relatie ten goede komt.
  • Communicatieproblemen: helpen bij het verbeteren van de communicatievaardigheden en het oplossen van conflicten.
  • Stressmanagement: Het runnen van een bedrijf kan gepaard gaan met aanzienlijke stress en druk. Dit kan leiden tot spanningen binnen de relatie. De begeleiding kan koppels helpen om stress te beheersen en gezonde copingmechanismen te ontwikkelen.
  • Verschillende visies en doelen: Ondernemende koppels kunnen verschillende visies hebben over het bedrijf, doelen en toekomstplannen. Begeleiding kan helpen bij het identificeren en overbruggen van deze verschillen, zodat beide partners zich gehoord en begrepen voelen.
  • Werk-privébalans: Het kan moeilijk zijn om werk en privé gescheiden te houden wanneer beide partners betrokken zijn bij het bedrijf. Relatietherapie kan helpen bij het stellen van grenzen en het creëren van gezonde routines om de balans te bewaren.
  • Vertrouwensbreuk: Relatietherapie biedt een gestructureerde aanpak om vertrouwen te herstellen. Het helpt beide partners om te bepalen of ze de relatie willen voortzetten en, indien ja, hoe ze samen verder kunnen gaan. De therapeut kan helpen bij het ontwikkelen van herstel van vertrouwen, het stellen van grenzen en het opbouwen van nieuwe betekenisvolle verbindingen.

Kortom, ondernemende koppels kunnen baat hebben bij een begeleidingstraject om de vele uitdagingen die gepaard gaan met het runnen van een bedrijf te overwinnen en een sterke, gezonde relatie te behouden. Neem contact met me op om een afspraak te maken voor een

kennismakingsgesprek.

“The company of good friends can turn any day into a delightful adventure. ”

Bridge The Gap